Torekov swimrun och Open water 2021

Varför inte slappna av lite gällande de små röda odjuren, solen och skavet i nacken? 

Slipp bli bränd!

Safe Sea kan hjälpa dig. Lotionen ger dig ett skydd mot brännmaneter,  mot solen och mot skav av våtdräkten exempelvis i nacken. Det är dessutom en alldeles utmärkt hudvårdsprodukt för väderbitna ansikten.

Jag dyker upp på Torekov Open water och Torekov swimrun med:

  • Safe Sea SPF 40, lämplig för simning i alla former som inte sliter för hårt på ytskiktet. Solskyddsfaktor 40. Utmärkt bodyglide (exempelvis om du blir skavd i nacken av våtdräkten).
  • Safe Sea Spray SPF 40 – innehåller lite mindre mängd vitmedel och lite mer silikon vilket ger bättre slitstyrka. Fungerar också som bodyglide.

Du kan köpa på Turistbyrån när du hämtar ut tävlingshandlingarna. Betala med Swish!

Safe Sea är testad för upp till 80 minuters simning.

Om du vill köpa

  • På plats – pris 230:- för lotion och 250:- för spray. Butiken finns inne på turistbyrån där startpaketen delas ut
  • Innan eller efter tävlingen – beställ via formuläret Beställ Safe Sea och ange rabattkod enligt utskick av tävlingsledningen. Du får 20 kr rabatt på listpriset dvs 230:- istf 250:-.
  • Du kan även beställa/köpa en låda eller tag 4 och betala för 3 (183 respektive 187:50 per flaska).

Jag söker även återförsäljare – är du en lämplig person för detta eller känner du någon så hör av dig.

Beställ Safe Sea

Jag vill gärna veta hur det går för dig oavsett om du använt standard Safe Sea eller de nya produkterna.

Egna erfarenheter

Jag är en hängiven open water simmare sedan fem år. yttrelonn_bba2

Sommaren 2017 simmade jag på 17 brännmaneter i utan att ha bli påverkad på de ytor som lotionen funnits på. Jag har gjort tre tester med hink där jag hållit ovansidan av handen mot manettrådar och efter 25-30 sekunder börjar det sticka lite. Jag får dock inte full reaktion vid dessa långvariga exponeringar. Jag blir inte ens röd.

För två år sedan simmade jag på ”nya” invasiva klängmaneten – jag var då helt oskyddad. Det var så tidigt som 7 maj – det finns ju inga maneter då trodde jag. På sommaren körde jag en test med klängmaneter i hink – Safe Sea funkar på dessa också  Läs mer här>

Mer om Safe Sea

Safe Sea skapar ett skalskydd i form av en glatt yta av silikoner och artegna ämnen som gör att maneten inte känner igen dig vare sig som fiende eller byte. Den avstår då från att pumpa upp trycket i nässelcellerna för att skjuta ut en lilla ”harpunen” med giftet. Allt är biologiskt nedbrytningsbart. Inga parabener ingår.

De aktiva substanserna finns i havsorganismer och är inte på något vis giftiga – ämnena finns i havet eller manetens egen kropp. Medlet härmar clownfiskens skydd mot sitt värddjur havsanemonen. Det består av proteiner och mineralsalter – alla finns i havet eller havsdjuren själva.

Ytskiktet av silikoner måste finnas där dels i form av manetskydd och dels för att de skyddande ämnena skall stanna kvar i skinnet. Dessa är extremt slitstarka och vattenfasta och på listan över godkända biologiskt nedbrytningsbara ämnen inom EU. Ytskiktet ”landar” inte i havet utan fastnar på din handduk eller insidan av dina kläder. Det sista går ut med duschvattnet. Lotionbasen innehåller samma ämnen som vilken hudvårdsprodukt som helst.

Jag berättar gärna mer på plats.

Hur Safe Sea används finns beskrivet här>
Vetenskapliga studier>

Med vänlig hälsning

Bettina

Film från 2017