Makalöst häftiga 10 Island race 20 augusti – Swimalong är där

Makalöst häftiga 10 Island race går av stapeln 20 augusti. Jag har sett bilder från tidigare år, Oerhört vackert är det. Loppet stämmer verkligen in på webbsajtens beskrivning ”Karg granit, öppet havet och oförlåtande vindar.”

Hur manetläget är en dag som denna törs jag inte sia om. Temperaturen i vattnet har sjunkit i och med att det varit kallare en tid. Detta kan innebära att maneterna börjat gå upp till ytan igen. De drar sig ner på djupen då det är varmt.

Jag simmade Åstol runt i somras. Där är oerhört öppna ytor och djupt vatten runt och där fanns en hel del små brännmaneter. Jag simmade över ett 15-tal. Jag hade Safe Sea manetskyddskräm på händerna och kände mig som om jag simmade runt i en bubbla. Ingen av dem kunde göra mig något ont. Nu fick jag nog ingen direktträff men jag snuddade en och annan manettråd.

Försäljning

Swimalong säljer manetskyddskräm innan tävlingen. Betala med Swish eller kontant.

Läs mer om manetskyddkrämen här>

Smörj rikligt – gärna en stund före loppet och sen precis innan. Torka av händerna innan du tar i simglasögonen. Krämer går bra in i skinnet så du har inga problem sen. Den är tusen gånger bätttre än vit vaselin dels i form av att den inte kladdar och i verkningsgrad.

triatlon-hakan_ronnblad

Håkan Rönnblad – fotografen till bilden ovan

Jag fick upp ögonen för 10 Island Race i och med att Håkan Rönnblad publicerade en massa bilder från denna tävling. Det var ren poesi – kargheten, makalösa scenerier, kämparglöden och det vackra ljuset.

Håkan är en oerhört duktig fotograf tillika salsadansare. Här är Håkans foto-blogg>