Torekov open water 2017

När man simmar open water så vill man antingen bara njuta eller kunna fokusera på tävlingen eller träningen. Varför inte slappna av lite gällande de små röda odjuren? Safe Sea kan hjälpa dig. Lotionen ger dig ett skydd mot brännmaneter,  mot solen och mot skav av våtdräkten exempelvis i nacken. Det är dessutom en alldeles utmärkt hudvårdsprodukt för väderbitna ansikten.

Jag dyker upp på Torekov Open water med:

  • Safe Sea (vanliga), lämplig för simning i alla former som inte sliter för hårt på ytskiktet. Det är samma innehåll som det som en gång Apoteket AB sålde (dvs granskat supernoga)
  • Safe Sea Sport – en lite mer vattenfast lämplig för sporter som sliter extra hårt exempelvis surfing, vattenskidor mm
  • ett ”balsam” som skall lindra om man blir bränd av sol eller brännmaneter

Vill du köpa något så måste du förbeställa!
Kommunen tillåter inte försäljning på plats. Formulär finns en bit ner.
Jag säljer just nu endast ”vanliga Safe Sea”. De andra två produkterna vill jag ha er hjälp att utvärdera. Dock är dessa i nyheter i oerhört små mängder. De räcker inte till alla

Safe Sea är testad för upp till 80 minuters simning.

Om du vill köpa

  • Beställ via formuläret Beställ Safe Sea och ange rabattkod Torekov.
  • Du får 20 kr rabatt på listpriset dvs 230:- istf 250:-.
  • Du kan även beställa låda eller tag 4 och betala för 3 (183 respektive 187:50 per flaska).
    På dessa varianter kan jag dock inte ge extra rabatter.

Jag tar med din beställning och levererar på plats i Torekov. Jag kommer att ge instruktioner hur du bäst smörjer in dig med lotionen.

Jag söker även återförsäljare – är du en lämplig person för detta eller känner du någon så hör av dig.

Beställ Safe Sea

Jag vill veta hur det går för dig oavsett om du använt standard Safe Sea eller de nya produkterna.

Egna erfarenheter

Jag är en hängiven open water simmare sedan tre år. Jag simmar i min hemmavik flera gånger i veckan. En yttrelonn_bba2serie skador har dock stoppat mig från att tävla och få upp farten men jag har tillförsikt. Det man älskar brukar man bli bra på … till sist.

Jag har själv simmar på 17 brännmaneter i sommar utan att ha blivit påverkad på de ytor som lotionen funnits på. Jag har gjort tre tester med hink där jag hållit ovansidan av handen mot manettrådar och efter 25-30 sekunder börjar det sticka lite. Jag får dock inte full reaktion vid dessa långvariga exponeringar. Jag blir inte ens röd.

Jag tror att en del av nässelcellerna inte låter lura sig och att det är därför långvarig exponering känns. Men helt klart är att jag blir inte påverkad vid de korta kontakter jag har när jag simmar. Jag kan koppla av och njuta bättre numera trots att det finns brännmaneter  i närheten. Förr gick jag upp. Nu simmar jag vidare.

Mer om Safe Sea

Safe Sea skapar en glatt yta av silikoner, gör att maneten inte känner igen dig vare sig som fiende eller byte varvid den avstår från att skjuta ut sitt gift och förhindrar nässelcellerna att pumpa upp trycket för att skjuta ut en lilla ”harpunen” med giftet. Allt är biologiskt nedbrytningsbart. Inga parabener ingår.

De aktiva substanserna finns i havsorganismer och är inte på något vis giftiga. Medlet härmar clownfiskens skydd mot sitt värddjur havsanemonen. Det består av proteiner och mineralsalter – alla finns i havet eller havsdjuren själva.

Ytskiktet av silikoner måste finnas där dels i form av manetskydd och dels för att de skyddande ämnena skall stanna kvar i skinnet. Dessa är extremt slitstarka och vattenfasta men finns likväl på listan över godkända biologiskt nedbrytningsbara ämnen i EU. Det mesta av ytskiktet ”landar” inte i havet utan fastnar på din handduk eller insidan av dina kläder.

Jag berättar gärna mer på plats.

Hur Safe Sea används finns beskrivet här>
Vetenskapliga studier>

Med vänlig hälsning

Bettina